טיפול Prp

טיפול PRP - למי זה מתאים?

טיפול PRP נחשב כיום לאחת מהטכניקות הטובות ביותר לטיפול בנשירת שיער. הטכניקה מוכיחה את עצמה כל פעם מחדש לכל מטופל שביקש עד היום לטפל בנשירת השיער. התוצאות גבוהות וההליך די פשוט.

הטיפול גם יכול להיות משלים לאחר ביצוע השתלת שיער ויש לו יתרונות רבים שכבר תראו עליהם בכתבה הבאה.

 

אז, מה זה בכלל טיפול PRP?

מדובר למעשה בנטילת בדיקת דם, כן, ממש כמו בדיקת דם. המטרה בלקיחת הדגימה היא לזרז את תהליך האצת השיער והיא מתבצעת בשלבים פשוטים.

אבל לפני שאנחנו מסבירים על ההליך עצמו ממש, ננסה להבין מדוע מבצעים את ההליך, כיצד בכלל זה עובד?

הכל מתחיל בשלוש מילים שהן למעשה שם ההליך -Platelet Rich Plasma 
"פלזמה עשירה בטסיות" שנמצאת בגוף שלנו. בכל פלזמה כזו, המופקת באמצעות הדם שלנו, יש הרכב חלבונים ייחודי לכל אדם. ההרכב הזה מתקבל לאחר שהרחיקו את כל רכיבי הדם האחרים ובודדו את הנוזל הייחודי (הפלזמה) שצריך לטובת ההליך. את הפלזמה (שמכילה תאי דם שבודדנו) אותו נוזל ייחודי שיצרנו בעזרת דגימת הדם ניתן להעביר בגוף ממקום למקום ויש לה חשיבות גדולה להצלחת התהליך.

יש עוד המון מדע בתוך הטכנולוגיה הייחודית הזאת, מה שבטוח לומר זה שההליך מבוקר ומבוצע רק על ידי רופא מומחה בתחום השתלות שיער.

resized 89098204

אז איך זה קורה בפועל?

כפי שציינו, ההליך כרוף בנטילת בדיקת דם זה כרוך בנטילת דגימת דם, ממש כמו בדיקת דם. דגימת הדם הזו מועברת למטה, ממש במהירות וכמעט ללא כאב בצנטריפוגה, למשך כמה רגעים בודדים על מנת להפריד כאמור, בין כל המרכיבים השונים בדם.

 

במהלך זה, תאי הדם האדומים הכבדים שוקעים לקרקעית הצינור, ומשאירים את החלק הנוזלי בדם בחלקו העליון.

 

חלק זה נקרא פלזמה ומכיל טסיות דם מרוכזות. הפלזמה עשירה מאוד גם בגורמי גדילה, אשר יחד עם טסיות הדם מעוררים את תהליכי הריפוי הטבעיים שלנו.

 

אז מה עושים עם הפלזמה, אותו נוזל ייחודי שבודדנו במיוחד לתהליך ולמה מומלצת לביצוע במיוחד בהליך של השתלת שיער? הפלזמה "עשירה בטסיות מרוכזות"  מוזרקת לאחר מכן לעור באמצעות מחט סטרילית בקרקפת המטופל. הפלזמה עוזרת  לעור שמתחת לקרקפת להתחדש, ובמקרה של הקרקפת, הופך אותו מוכן לקבל את כל אותם זקיקי השיער המושתלים.

 

עוד דבר חיובי לטיפול היא מכיוון שאת הפלזמה אנחנו מייצרים מתאי דם של המטופל, לא תהיה תגובה אלרגית לטיפול, מכיוון שמדובר בתאים שהוא מייצר לעצמו, פשוט העברנו אותו ממקום למקום בגוף וגרמנו להתחדשות התאים באיזור אחר.

 

מכיוון שהפלזמה הגיעה מגופו של המטופל, אין סיכוי לתגובה אלרגית.

עוד עובדות מעניינות על טיפול PRP

אנו רגילים לשמוע על טיפול PRP בהקשר של אסתטיקה ויופי אך במקור הטכנולוגיה שימשה למגוון טיפולים אחרים, חלקם מצילי חיים כמו טיפול בכוויות, ניתוחי לב ואפילו פציעות ספורט.

 

כיום ניתן לראות בשיטת הטיפול זו תופסת תאוצה במיוחד בתחום השתלות שיער.

 

מאז השימוש בטכנולוגיה הזו, מרבית המרפאות מעידות כי אחוזי ההצלחה של הטיפולים גדלו פי עשרות מונים, והיום כמעט כל טיפול השתלת שיער ממליצים לעבור טיפול PRP לאחר ניתוח השתלת שיער.

 

כמו כן ידוע גם כי זריקה של PRP מסייעת במניעת התקרחות ונשירת שיער דבר שמועיל בהחלט למי שגם אינו עובר השתלת שיער והומלץ לו רק להשתמש בטכניקה הייחודית הזו.

קבל את השיער שאתה רוצה היום!

האם ההליך טוב או מזיק לנו?

לשאלה זו אין תשובה חד משמעית.

 

נעשו מחקרים בנושא שנטו את הכף לטובת טיפול PRP, אך אולי היה נכון לבצע מחקרים נוספים בתחום על מנת לאשש יותר את יעילות ההליך.

 

למשל בשנת 2014, מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery, בדק את השימוש בזריקות PRP בטיפול בהתקרחות גברית לאורך תקופה של שנה.

 

המחקר היה לא ממש מייצג מכיוון שהיה מחקר די קטן שנערך בקרב 20 חולים בלבד, אך עדיין תוצאותיהם היו מובהקות סטטיסטית.

 

כל חולה קיבל שלושה טיפולי הזרקת קרקפת PRP במשך 21 יום וטיפול נוסף ב- PRP לאחר חצי שנה. חשוב לציין כי אף אחד מהמטופלים הללו לא עשו השתלת שיער.

 

לאחר שלושה חודשים, נשירת השיער פחתה בקרב כל אותם החולים (גברים ונשים כאחד) ולאחר חצי שנה ואף שנה אחר כך –  צפיפות השיער שלהם בקרקפת עלתה משמעותית.

המחקר הגיע למסקנה כי "לזריקות PRP עשויה להיות השפעה טיפולית חיובית על נשירת שיער בדפוס זכר ונקבה ללא תופעות לוואי עיקריות מדהימות".

 

מחקר נוסף מאותה שנהבחן את השפעות טיפול PRP על התקרחות גברית הגיע למסקנה דומה.

 

המחברים כתבו בסיום המחקר: "הזרקת PRP היא אפשרות טיפול פשוטה, חסכונית…עם שביעות רצון כללית של המטופלים".

אז מה עכשיו?

למרות שתוצאות ההליך כמעט תמיד מצליחות ולא נשקפת כל סכנה למטופל, חשוב מאוד להתייעץ עם מכרים, חברים ובני משפחה שעברו את ההליך ולבקש מה הסבר מפורט מה הולך להיות.

 

בנוסף, יש ליצור קשר הן עם רופא המשפחה והן עם המומחה להשתלות שיער בגיבוש תיק רפואי שיאפשר לקיים את ההליך בצורה מיטבית ובריאה. חשוב מאוד לחפש גם ההמלצות השליליות בנוגע לשיטת טיפול PRP ולהבין את הסיכונים השונים בנטילת דגימת דם והחדרתה למיקום אחר בגוף. כל התייעצות רפואית מחייבת מעורבות רופא מומחה בתחום ואין לבצע את ההליך ללא ליווי מלא של רופא בעל הסמכה לטיפול PRP.

דילוג לתוכן